Monday, January 11, 2010

sex is in the air

Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum wbt.

waaaaa....teruja tak dgn tajuk di atas...hehe....lebai pakai serban pun boleh teruja kan...hehe..teman teringat kata2 ustaz yg bagi ceramah masa kursus perkahwinan teman...beliau selalu kata..."ingat, ustaz bukan malaikat"...hehe...

anyway...hari ni teman dah letih bercakap pasal benda yg sama.....sampai otak teman pun naik kuning.....down here i'll just relate some of the snippets of what happened to me today kay...tak boleh cerita byk2...sikit2 je ye...hehehehe....

Episod 1

bayangkan, teman tengah mengantuk2 menengok patient2 yg berlambak2...semua dgn penyakit lebih kurang sama aje...kejap2 kencing manis...kejap2 darah tinggi...sampai teman pun dah nak termuntah asyik menulis nama ubat yg sama dkt prescription....

episod pertama berkisarkan sorang uncle cina 50-an yg juga mempunyai penyakit darah tinggi n kencing manis mcm pesakit2 lain jugak...teman dah nak abih tengok dia pun, dah siap tulis ubat...tinggal nak ambik appointment untuk masa akan dtg je, yg tetiba teman secara 'polite' bertanya:

teman: okay uncle, ada apa2 lagi ke?

uncle: ya....ada la dr...saya seks banyak kuat...apa mcm mau buat ha?

teman: (TERUS TERJAGA!) HAH??APA UNCLE??

(suasana terhenti sebentar di dalam bilik teman...specialist kat depan meja teman dah mengekek terhenjut2 bahunya...misi teman dah senyum2....semua buat2 mcm ada keje masing2...tapi telinga semua pasang mcm serombong je nak dengar teman kata apa kat uncle nih....aduhhhhhhh....kenapa la aku yg ditakdirkan utk menengok uncle nihhh.............)

uncle: saya seks banyak kuat...ada ubat ka kasi kurang sikit?

teman: (telan air liur)...ooooo.....mcmmana kuat uncle....?

uncle: aiyooo...satu hari paling kurang 3 kali oooo....saya bini ada 4...semua sudah menopause....aiyaa...byk susah ooo....

teman: ummm....oooo......itu mcm ka uncle....(telan lagi)

uncle: ya la...sekarang mau cari girlfriend ooo...itu bini 4 org sudah tak larat sama saya...

teman: (mula nak tergelak ni...)uncle...ini ramai2 org tak bagus la...nanti boleh kena HIV

uncle: ooo...itu mcm ka....

teman: ya, uncle ada ambik apa2 pil ka, atau selalu mkn chocolate ka...atau itu siput2??

uncle: haiyaa....ini tak payah apa2 siput oooooooo....!

teman: (tarik nafas....huh........nak kata apa lagi ni....hehehe...)ooooo....kalau itu mcm, uncle kena try cari hobi baru la....baru uncle boleh fikir pasal benda lain

uncle: hobi aaa?apa mcm?

teman: mcm main sukan ka...jogging ka...naik basikal ka...exercise apa2 la uncle....bila badan sudah letih, bila uncle balik rumah, boleh terus tidur kan...

uncle: haiyaa!!tapi bila bangun pagi...lagi kuat oooo!!!apa macam?????

teman: (huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!mintak nyawa!!!!!!mintak nyawa!!!!!)

hehe....specialist teman dah terketar2 menahan gelak menengok teman berpeluh2....kureng betul!teman pun terus rujuk dia pada specialist teman tu...hehe...padan muka dia...gelak kat teman sgt....ntah apa dia kelentong uncle tu, lepas setengah jam baru settle....hehehe...

Episod 2

tak lama lepas uncle tu keluar, sorang akak umur dlm 40-an masuk bilik teman dengan suaminya...akak ni badan dia kecik aje, tapi disebabkan dia pakai baju ketat...terserlah le aset-asetnya......dia ada penyakit asma...tapi very poor control...bila tanya betul2..rupa2nya asma dia teruk sbb dia jarang guna ubat pam tu and teknik dia menggunakan pam tu pun salah...

pesakit: dr, akak rasa asma akak ni susah nak baik la...

teman: haa...akak tau tak sebab apa asma akak ni susah nak baik?

pesakit: tau...akak rasa sebab dada akak ni 'berat' sangat la...sebab tu susah nak baik asma ni....

teman: HAH??hehehehehe....akak rasa asma akak ni sebab 'barangan' akak ke?

pesakit: ye lah dr...nak jalan pun kekadang semput...

teman: akak....akak punya asma ni susah nak baik sbb akak jarang guna pam tu, lagi pun akak patutnya sembur pam tu dlm mulut...bukannya buat mcm perfume tu...

pesakit: ooooo ye ke dr.....hehehehhehe.....laaa...akak mati2 ingat pasal lain

teman: hehe...akak, Tuhan dah jadikan kita ni sempurna kak...semua org patut mampu bawak barangan sendiri....takkan nak tinggal2 pulak kan....hehe

suami pesakit: tu la awak...saya dah cakap dah...takkan la sebab itu asma awak tak baik- baik

hehe...tergelak teman...mcm2 karenah pesakit2 ni....tak kering gusi teman duduk dlm klinik tu.....


Episod 3

lepas dah abis sesi klinik, teman naik atas ke wad....menengokkan kalau ada patient2 yg teman boleh discharge pulang ke rumah...

Ada sorang pakcik ni, masuk wad dlm 4 hari lepas utk penyakit gastrik....asalnya pakcik ni dari rumah org tua2 di Melaka...dia dtg ke kl ni utk cari rumah org2 tua yg baru...tapi tetiba dpt sakit gastrik, terus kena masuk wad...so kiranya dia takde rumah la sekarang ni....

teman: pakcik, mcmmana sakit perut?dah okay ke?

pakcik: dah okay dr...

teman: saya rasa pakcik dah boleh balik hari ni....pakcik nak pergi ke rumah org tua2 dekat mana ye dekat kl ni?

pakcik: ish..saya tak tau la...dr kena tanya org dekat rumah org2 tua di melaka tu....mereka tu tau le saya sepatutnya pegi ke rumah org2 tua yg mana dekat kl ni...

teman: okay, nanti kami cuba telefon...apa nama rumah org2 tua kat melaka tu pakcik?

pakcik: Rumah Orang-orang Tua Jima'

teman: HAH???!!!!!!!!!!!!!hah?????rumah org2 tua apa pakcik??? (haisy...kepala otak aku ni dah biol dgn benda2 18SX ni ke??)

pakcik: Rumah Orang- orang Tua Jima'!!! (lagi kuat pakcik tu menjerit sampai teman pun jadi malu)

hah???wujud ke rumah org2 tua jima' ni???huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....teman pun tak tau la mcmmana nak tanya kat operator telekom nak minta nombor Rumah Org2 Tua Jima' nih.....karang kalu tak wujud, malu je kat org telekom tu...teman nak sebut nama rumah org2 tua ni pun teman tak sanggup....mesti diorang ingat teman ni gila seks ke apa mintak nombor telefon mcm tu???huwaaaaaaaaaaaaaaa...mcm mana ni....mcm mana ni........

tengah teman terkial2 dekat talipon tu, tetiba bos teman dtg....dia suruh teman simpan pakcik tu dlm wad dulu sbb nak guna sbg exam subject utk student esok...hehehe....fuhhhhh....selamat......selamat teman daripada dipandang serong eh silap...didengar serong oleh operator telekom......hehehehe...

bila teman balik rumah malam tadi, teman cerita la pasal Rumah Orang2 Tua Jima' ni pada kakak n abg ipar teman...

tetiba abg ipar teman berkata 'Rumah Org2 Tua Jimah la!! Jimah tu nama tempat kat Melaka!!hahahahahahahhahaha!!!'

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH!!!! MUAHAHAHAHAHAHAH!!!!

malunyaaaaaaaaaaaaaaa teman!!!!!

sah dah otak teman yang kuning........

kui kui kui....

wasallam.

5 comments:

  1. speechless... sambil gelak berguling2 mbayangkan muka u kontrol menghandle situation2 tersebut.. ahakss...

    ReplyDelete
  2. hahahahaha. HAHAHAHAHAHA. that is SO FREAKING funny ok. haHAHhahahHAHAHAHaha.

    ReplyDelete
  3. haha...sekarang boleh le gelak..tapi masa jadi situasi2 awkward mcmtu berpeluh jugak oooo...hehe

    ReplyDelete
  4. hahahaha rasa peru ini mau pecah baca cerita di atas

    ReplyDelete